1/27/2011

Chicken Cherry















เครื่องปรุง
อกไก่ ๗00 กรัม
เห็ดกระดูม ๒๒๗ กรัม
น้ำซุปไก่ ๓/๔ ถ้วย
เหล้าเชอร์รี่ ๑/๒ ถ้วย
หอมหัวใหญ่ ๑ หัวเล็ก
กระเทียมสับ ๑ ช้อนโต๊ะ
เกลือ พริกไทยบดหยาบ สำหรับปรุงรส
พาสเล่ย์สับ ๑/๒ ถ้วย
เนยจืดหรือเค็มก็ได้ ๒ ช้อนโต๊ะ
น้ำมันมะกอก ๓ ช้อนโต๊ะ

ขั้นตอน

1. หั่นหัวหอมเป็นชิ้นเล็กๆ สับกระเทียมพักไว้
2. ทำความสะอาดเห็ดและผ่าครึ่ง
3. ทุบอกไก่ให้แบนเสมอกันจะได้เป็นชิ้นสวยและสุกพร้อมๆกัน
4. ตั้งกระทะบนเตา ใส่น้ำมันมะกอก เปิดไฟกลางค่อนข้างแรง พอกระทะร้อน ใส่ไก่ลงไปทอดใ ยังไม่ต้องถึงกับสุก
เอาแค่ให้เนื้ออกไก่เหลือง
5. พอทอดไก่เสร็จ ให้ตักขึ้นพักไว้ก่อน แล้วเอาหอมหัวใหญ่ลงผัด ถ้ากระทะแห้งไปให้เติมน้ำมันมะกอกอีกได้
6. พอผัดหอมหัวใหญ่จนหอมดี ก็ใส่เห็ดลงไปผัดรวมกัน ตามด้วยกระเทียมสับ ผัดคลุกเคล้าให้เข้ากัน เทเหล้าเชอร์รี่ลงไปใช้ตะหลิวคนๆส่วนผสมให้เข้ากัน
7. ใส่เนยลงไป รสชาติจะเข้มข้นขึ้น ใส่เนยลงไปแล้ว ก็เทน้ำซุปลงไป จากนั้นก็เอาไก่ที่ทอดไว้แล้ววางเรียงลงไป ปิดฝากระทะแล้วลดไฟลงเป็นไฟอ่อน
เคี่ยวต่อไปจนไก่สุก
8. พอไก่สุกแล้ว ใส่ใบพาสเล่ย์ลงไปคลุกเคล้าให้เข้ากัน

Ingredients :
1. 3 Chicken breast
2. 1 Tablespoon Garlic smashed
3. Mushroom
4. 1/2 Cup Cherry Wine
5. 3 Tablespoon Olive oil
6. 3/4 Cup water
7. Parsley
8. Pepper powder
9. 2 Tablespoon Butter

Directions :

coming soon..........

1/25/2011

Deep Fried Sweet Corn Pork Cake หมูทอดข้าวโพดหวาน









เครื่องปรุง

1. เนื้อหมูสับ 1 ถ้วย
2. ข้าวโพดหวาน 1 ถ้วย
3. แป้งข้าวโพด 2 ช้อนชา
4. รากผักชี 1 ช้อนชา
5. กระเทียม พริกไทยเม็ด

แป้งชุบทอด

1. แป้งสาลี 3/4 ถ้วย
2. ผงฟู 3/4 ช้อนชา
3. พริกไทยป่น 1/4 ช้อนชา
4. เกลือ 1/4 ช้อนชา
5. น้ำเย็น 3/4 ถ้วย
6. น้ำมันพืชสำหรับทอด

ขั้นตอน
1. โขลกกระเทียมพริกไทยไว้หมักเนื้อหมู
2. นำเครื่องปรุงต่างๆ ใส่ชามรวมกัน หมูสับ ข้าวโพด แป้งข้าวโพด เกลือ เคล้าให้เข้ากันพักใว้
3. เอาส่วนผสมแป้งชุบทอดใส่ชามคนให้เข้ากัน แล้วนำส่วนผสมของหมูสับมาผสมรวมกันกับส่วนผสมของแป้งชุบทอด
4. นำกระทะใส่น้ำมันขึ้นตั้งไฟกลาง
5. พอน้ำมันร้อนได้ที่เอาส่วนผสมลงทอดในน้ำมัน โดยแบ่งเป็นชิ้นเล็กๆ หรือขนาดตามชอบ
6. รับประทานกับน้ำจิ้มไก่รสหวาน เข้ากันดี :)

Eggs and Pork Five-Spice Stew










เครื่องปรุง

1. ไข่ต้มและปอกเปลือก 6 ฟอง
2. หมูสามชั้น หั่นชิ้นโตๆ
3. กระเทียม พริกไทย รากผักชี ตำละเอียด
4. น้ำตาลปี๊บ (หรือน้ำตาลทรายแดง)
5. ซีอิ๊วดำ ซีอิ๊วขาว
6. โป๊ยกั๊ก
7. อบเชย
8. น้ำมันพืช สำหรับผัดเครื่อง

ขั้นตอน

1. ต้มไข่ให้สุกและปอกเปลือกรอไว
2. เตรียมรากผักชี กระเทียม พริกไทย โขลกรวมกัน
3. หั่นเนื้อหมูเป็นชิ้น ๆ หมักด้วย ซีอิ้วดำ ซีอิ้วขาว พริกไทยดำ ทิ้งไว้ประมาณ 30 นาที หรือนานกว่านั้นก็ได้
4. ตั้งกะทะ ใส่น้ำมันพืช รอให้ร้อน ใส่รากผักชี กระเทียม พริกไทย ที่โขลกแล้วผัดให้เหลือง
5. ใส่เนื้อหมูลงผัด เติมน้ำตาลแล้วผัดให้เข้ากัน ตามด้วย โป๊ยกั๊ก และอบเชย
6. เติมน้ำลงในหม้อให้ท่วมหมู ใช้ไฟปานกลาง เคี่ยวจนหมูเปื่อยได้ที่แล้วใส่ไข่ลงไปเคี่ยวต่ออีกประมาณ 10-15 นาที
7. จัดแจงใส่ชาม

Ingredients :

1. 500g pork shoulder with fat and skin attached, cut into 4cm cubes

2. 7 cloves garlic

3. 20 peppercorns

4. 5 coriander roots

5. 4 cups water, or more

6. 2 blocks palm sugar (about 1/2 cup) or brown sugar

7. 4 tablespoons light soy sauce

8. 1 tablespoon dark soy sauce

9. 1 cinnamon stick

10. 2 tablespoons vegetable oil

11. 6-8 hard-boiled, peeled small eggs

12. 3 Star anise

Directions :

1. In a mortar pound the peppercorns until finely ground. Add the garlic and coriander roots and pound everything together until a homogenous mass forms. Set aside.

2. Heat the vegetable oil in a heavy-bottom large pot over medium high heat. Add the garlic-coriander-peppercorn mix and fry until fragrant.

3. Add the pork. Fry, stirring often, for about 5 minutes, or until the pork is browned on all sides.

4. Add the soy sauces. Keep stirring to help the pork absorb the saltiness.

5. Add the water, tofu, palm sugar and cinnamon stick and star anise. Add a little more water if necessary, to barely cover the meat. Bring to a gentle boil. Let simmer with the lid almost closed until the pork shoulder is tender, about 60-90 minutes.

6. When the pork is tender add the eggs and let them simmer in the broth for a little while longer.

7. Taste the broth. It should be more sweet than salty, but not cloyingly so.

1/22/2011

Fried White Noodle



Ingredients :
1. Chicken breast
2. Garlic smashed
3. White noodle
4. Soy sauce
5. Vegetable oil
6. Oyster sauce
7. Mixed vegetable
8. Pepper powder
9. fish sauce

Directions :
1. Heat up the pan, add suffient amount of oil and when the oil is hot add garlice smashed then chicken breast chopped to stir fry. Crush the chicken against the pan with the spatula in order the spread out the chicken then season with oyster sauce and stir fry until cooked.

2. Add white noodle stir fry for a minute then add mixed vegetable stir well for more minutes then, season with fish sauce and soy sauce. Finally add pepper powder stir well and ready to serve.

3. Enjoy.

1/20/2011

น่องไก่อบซอส













Before 45 นาที...


After 45 นาที...





เครื่องปรุง

1. น่องไก่ 5 ชิ้น
2. ซอสพริก 1 ช้อนโต๊ะ
3. ซอสถั่วเหลือง 1 ช้อนโต๊ะ
4. ซอสเปรี้ยว 1 ช้อนโต๊ะ
5. ซอสมะเขือเทศ 4 ช้อนโต๊ะ หรือ Ketchup ก็ได้
6. ซอสน้ำมันหอย 3 ช้อนโต๊ะ
7. มาการีนหรือเนยสอ 1/4 ถ้วย
8. หอมหัวใหญ่สับ 1 หัว
9. น้ำตาล 1/4 ช้อนชา
10. เห็ดผ่าซีก แล้วแต่ความชอบ

ขั้นตอน

1. ล้างไก่ให้สะอาด ผึ่งให้สะเด็ดน้ำ แล้วใช้ส้อมจิ้มให้ทั่วชิ้นไก่ พักไว้

2. ปอกหัวหอมใหญ่ล้างน้ำให้สะอาด หั่นเป็นชิ้นสี่เหลี่ยมเล็กๆ เอากระทะตั้งไฟปานกลาง พอร้อนใส่มาการีนหรือเนยสดลงไป พอเนยละลายดีแล้วใส่หอมใหญ่ลงไปผัดพอสุก ใส่เห็ดผัดรวมกัน ใส่ซอสทุกอย่างลงไป พร้อมน้ำตาล ผัดพอร้อนปิดไฟได้ เทซอสที่ผัดไว้ใส่ไก่ที่เตรียมไว้

3. คลุกซอสใหัทั่วไก่แล้วหมักทิ้งไว้อย่างน้อย 30 นาที หมักได้ที่แล้วก็เตรียมอบได้ โดยเปิดไฟเตาอบที่ 350 องศาฟาเรนไฮต์

4. ใช้เวลาประมาณ 45 นาที แล้วแต่ว่าชิ้นเล็กหรือใหญ่ อบสุกแล้วปิดไฟเตาอบ

5. ตักใส่จานเสริฟได้ ราดน้ำซุปลงไปด้วยจะอร่อย ทานกับเฟรนฟรายก็อร่อยนะ ที่ชอบน่องไก่อบนี้อร่อยที่น้ำซุปที่ออกมาปนกับเครื่องซอสรสชาติออกหวาน ๆ จากหอมหัวใหญ่และน้ำตาล ถ้าใครชอบเผ็ดมากก็เพิ่มซอสพริกได้

1/19/2011

หมูอบมะเขือเทศ Pork In Tomato Sauce













เครื่องปรุง :

1. หมูสันนอกหั่นชิ้นหนา ๆ 1/2 นิ้ว 2 ชิ้น
2. มะเขือเทศลูกใหญ่หั่นแว่น 3 ลูก
3. แป้งสาลี 3 ช้อนโต๊ะ
4. กระเทียมโขลกละเอียด 1 ช้อนโต๊ะ
5. พริกไทยป่น 1 ช้อนชา
6. น้ำตาลทราย 1 ช้อนชา
7. ซีอิ๊วขาว 1 ช้อนโต๊ะ
8. ซอสมะเขือเทศ 2 ช้อนโต๊ะ
9. น้ำ 1 1/2 ถ้วย
10. น้ำมันพืช 2 ช้อนโต๊ะ
11. เกลือ 1/2 ช้อนชา

ขั้นตอน

1. หมักหมูด้วยชีอิ๊วขาว กระเทียม พริกไทย หมักไว้ 20 นาที คลุกกับแป้งให้ทั่ว ใส่น้ำมันลงในกระทะตั้งพอร้อน ใส่หมูทอดพอเหลืองทั้งสองด้าน
2. ใส่หมูที่ทอดลงในหม้อใบเล็ก ใส่ มะเขือเทศ น้ำ ซอสมะเขือเทศ น้ำตาล เกลือ ปิดฝาตั้งไฟอ่อน ๆ เคี่ยวจนหมูสุกนุ่ม ดูน้ำลดลงจนน้ำข้น
3. ตักหมูออกหั่นชิ้นหนา 1 ซม. ใส่ลงในหม้อ ตั้งให้เดือดอีกครั้ง ตักหมูใส่จาน เสิร์ฟกับข้าวหรือขนมปัง หรือ มันฝรั่งบด :)

Ingredients :
1. 2 pieces pork steak
2. 3 tomatoes
3. 3 tablespoon Wheat Flour
4. 1 tablespoon garlic smashed
5. 1 teaspoon pepper powder
6. 1 teaspoon sugar
7. 1 tablespoon soy sauce
8. 2 tablespoon tomato sauce
9. 2 cup of water
10. 2 tablespoon vegetable oil
11. 1/2 teaspoon salt

Directions :

1. Mix pork steak with soy sauce, pepper powder and leave it for 20 minutes or longer
2. fry pork steak in the hot vegetable oil for the medium cook.
3. In the middle pot...add fried pork steak, tomatoes, water, tomato sauce, sugar, salt with the low heat until the soup dry or everything getting smooth, that will takes about 1 hour or longer.
4. Now...ready to eat with some bread or mashed potato.
5. Enjoy!

1/18/2011

Pad kra pao kai and kai down



You can find the recipe in the previously posted. :) Enjoy eating you guys!

1/16/2011

Banana bread :)







Ingredients :

1. 1 cup (115 grams) walnuts or pecans, toasted and coarsely chopped (optional)
2. 1 3/4 cups (230 grams) all-purpose flour
3. 3/4 cup (150 grams) granulated white sugar
4. 1 teaspoons baking powder
5. 1/4 teaspoon baking soda
6. 1/4 teaspoon salt
7. 1 teaspoon ground cinnamon
8. 2 large eggs, lightly beaten
9. 1/2 cup (113 grams) unsalted butter, melted and cooled
10. 3 ripe large bananas (approximately 1 pound or 454 grams), mashed well (about 1-1/2 cups)
11. 1 teaspoon pure vanilla extract

Directions :

1. Preheat oven to 350 degrees F (180 degrees C) and place oven rack to middle position. Butter and flour (or spray with a non stick vegetable/flour spray) the bottom and sides of a 9 x 5 x 3 inch (23 x 13 x 8 cm) loaf pan. Set aside.

2. Place the nuts on a baking sheet and bake for about 8 to 10 minutes or until lightly toasted. Let cool and then chop coarsely.

3.In a large bowl combine the flour, sugar, baking powder, baking soda, salt, cinnamon, and nuts. Set aside.

4. In a medium-sized bowl combine the mashed bananas, eggs, melted butter, and vanilla. With a rubber spatula or wooden spoon, lightly fold the wet ingredients (banana mixture) into the dry ingredients just until combined and the batter is thick and chunky. (The important thing is not to over mix the batter. You do not want it smooth. Over mixing the batter will yield tough, rubbery bread.)

5. Scrape batter into prepared pan. Bake until bread is golden brown and a toothpick inserted in the center comes out clean, about 55 to 60 minutes. Place on a wire rack to cool and then remove the bread from the pan. Serve warm or at room temperature. This bread can be frozen.

6. Enjoy!

1/15/2011

Sweet Potato and Banana In Coconut Milk











Ingredients:

1. 2 ripe banana
2. Sweet potato
3. 3 cups coconut milk
4. 1 cup sugar
5. 1 tsp salt

Direction :

1. Peel the sweet potato and chop to the square, peel the bananas, cut each in half lengthwise, then cut across to get 4 pieces.

2. Boil the sweet patatos until nearly cook.

3. Pour the coconut milk into a pot and cook over medium heat until it boils then add sugar and salt, stire for a bit.

4. Add the sweet potatos and bananas, and cook until soft then remove from the heat.

5. Serve the warm bananas in a dessert bowl.