9/05/2008

Red curry with Bamboo








เครื่องปรุงมีดังนี้ค่ะ

1.หน่อไม้ดอง
2.เนื้อไก่
3.ใบมะกรูด
4.น้ำกะทิ
5.พริกแกงเผ็ด(ถ้าจะตำเองก็ได้)
6.พริกแดง
7.น้ำปลา
8.น้ำตาล
9.โหระพา
10.น้ำมันพืช

วิธีปรุง
1. ตั้งกะทะ ใส่น้ำมัน รอให้ร้อน ใส่กระเทียมลงเจียว ถ้ามีนะคะ ตามด้วยน้ำพริกแกงเผ็ด ผัดให้สุก ให้มีกลิ่นหอม
2. ใส่เนื้อไก่ลงผัด ตามด้วยน้ำกะทิ ตั้งไฟ จนกะทิแตกมัน แล้วใส่หน่อไม้ดอง
3. รอจนหน่อไม้ดองสุก โรยหน้าด้วยใบมะกรูด และพริกแดง
4. ปรุงรสตามชอบค่ะ

Ingredients
1 cup soaked bamboo
1 red chili paste
1 1/2 teaspoons vegetable oil
1 onion, diced
1 piece of chicken breast
1 tablespoon fish sauce
1 tablespoon white sugar (If you like sweet)
1/4 cup coarsely chopped cilantro
1/4 cup of kaffir lime leaf
1/4 cup of basil
1 cup of coconut milk

Directions

1. Heat oil in a wok or large heavy skillet over medium heat. Saute onion and garlic until onion is soft and translucent,
2. Add red chili paste stir for a cuuple minutes, add slice chicken breasts about 3-4 minutes stiring see if it's cook or until pink.
3. Add coconut milk wait to see float up during boiling then add bamboo. Add fish sauce, sugar and cook without stirring for 15 minutes.
4. Add basil and kaffir lime leaf at the end.
5. Ready to serve.







2 comments:

Pachinee said...

อันนี้ไม่พลาด น่ากินมากๆๆๆ

Anonymous said...

So yummy.